گروه فرآورده های بیولوژیک دامی
گروه فرآورده های بیولوژیک دامی
- گروه فرآورده های بیولوژیک دامی:
- گروه فرآورده های بیولوژیک دامی از سال ۱۳۷۴ فعالیت های پژوهشی خود را آغاز نمود و در سال های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ به ترتیب، موفق به اخذ موافقت اصولی و موافقت قطعی شد. این گروه، با لحاظ توانمندی های بالقوه کشور در داشتن منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی و برخورداری از حضور متخصصان توانا در زمینه های مختلف و با تکیه بر برنامه ریزی صحیح و اصولی، گام های بلندی را در زمینه تولیدات بیوتکنولوژی دامی برداشته است. گروه پژوهشی فرآوردههای بیولوژیک دامی با توجه به امکانات و سوابق تحقیقاتی و حرفهای خود و با بهرهمندی از نیروهای متخصص، توانایی مشارکت فعال در انجام طرحهای پژوهشی مرتبط با فرآورده های بیولوژیک دامی را دارد.
- مدیران گروه پژوهشی فرآورده های بیولوژیک دامی از ابتدا تا کنون:
- دکتر هادی غلامپور
- دکتر احمد عرفان منش
- در حال حاضر دکتر احمد عرفان منش مدیر این گروه پژوهشی می باشند.
از جمله فعالیت های مهم این گروه پژوهشی:
- تولید فرآورده های بیولوژیک با منشا دامی: تولید خون دفیبرینه و تولید محیط کشت خون دفیبرینه به منظور استفاده در آزمایشگاه های تحت نظر وزارت بهداشت
- تولید و استریلیزاسیون با اشعه گاما سرم جنین گاو به منظور استفاده در محیط کشت سلولی
- بررسی جایگزینی سرم جنین گاو با سرم غنی شده گوساله
- تولید واکسن های مورد نیاز صنعت آبزی پروری با استفاده از سویه های بومی کشور
- واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس
- اتو واکسن یرسینیوزیس
- ارائه خدمات تخصصی در حوزه بهداشت و بیماری های آبزیان
- انجام پژوهش در حوزه فرآورده های بیولوژیک
گروه فرآورده های بیولوژیک دامی با پژوهش پیرامون محورهای فرآورده های بیولوژیک، اهداف ذیل را دنبال می کند:
- تحقیق در ارتباط با فرآورده های بیولوژیک با منشأ دامی
- دستیابی به فن آوری تولید فرآورده های بیولوژیک دامی
- بومی سازی و تولید فرآورده های بیولوژیک دامی
- برگزاری کارگاه های آموزشی، همایش ها و نشست های تخصصی در حوزه آبزی پروری و دامپزشکی
از جمله طرح های شاخص انجام شده توسط این گروه پژوهشی:
- تولید آزمایشگاهی واکسن اتوژن کشته برونشیت عفونی پرندگان
- مقایسه ی اثر لیزات پلاکتی و پلاسمای غنی از پلاکت گوساله به عنوان جایگزین سرم جنین گاو در کشت سلولی
- بررسی وضعیت مصرف و تولید مواد بیولوژیک دامپزشکی در کشور
- مطالعه تنوع ژنتیکی ایزوله های Streptococcus iniae ,Lactococcus garviae از قزل آلای رنگین کمان پرورشی آلوده در برخی استان های کشور
- مقایسه عملکرد واکسن یرسینیوزیس حاوی سلول کامل با واکسن حاوی وزیکولهای ترشحی (آسلولار) در ماهی قزل آلای رنگین کمان
- جداسازی و شناسایی باکتری های عامل بیماری در ماهی باراموندی موجود در سایت راموز
- تولید واکسن استرپتوکوکوزیس در ماهی باراموندی
- بررسی امکان تولید ماهی سالم با رویکرد پیاده سازی اصول امنیت زیستی در واحدهای آبزی پروری
- جداسازی و شناسایی باکتری ویبریو و تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی