گروه فرآورده های بیولوژیک دامی

تعداد بازدید:۲۵۱

گروه فرآورده های بیولوژیک دامی

 

  • گروه فرآورده های بیولوژیک دامی:
  • گروه فرآورده های بیولوژیک دامی از سال ۱۳۷۴ فعالیت های پژوهشی خود را آغاز نمود و در سال های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ به ترتیب، موفق به اخذ موافقت اصولی و موافقت قطعی شد. این گروه، با لحاظ توانمندی های بالقوه کشور در داشتن منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی و برخورداری از حضور متخصصان توانا در زمینه های مختلف و با تکیه بر برنامه ریزی صحیح و اصولی، گام های بلندی را در زمینه تولیدات بیوتکنولوژی دامی برداشته است. گروه پژوهشی فرآورده‌های بیولوژیک دامی با توجه به امکانات و سوابق تحقیقاتی و حرفه‌ای خود و با بهره‌مندی از نیروهای متخصص، توانایی مشارکت فعال در انجام طرح‌های پژوهشی مرتبط با فرآورده های بیولوژیک دامی را دارد.
  • مدیران گروه پژوهشی فرآورده های بیولوژیک دامی از ابتدا تا کنون:
  • دکتر هادی غلامپور
  • دکتر احمد عرفان منش
  • در حال حاضر دکتر احمد عرفان منش مدیر این گروه پژوهشی می باشند.

از جمله فعالیت های مهم این گروه پژوهشی:

  • تولید فرآورده های بیولوژیک با منشا دامی: تولید خون دفیبرینه و تولید محیط کشت خون دفیبرینه به منظور استفاده در آزمایشگاه های تحت نظر وزارت بهداشت
  • تولید و استریلیزاسیون با اشعه گاما سرم جنین گاو به منظور استفاده در محیط کشت سلولی
  • بررسی جایگزینی سرم جنین گاو با سرم غنی شده گوساله
  • تولید واکسن های مورد نیاز صنعت آبزی پروری با استفاده از سویه های بومی کشور
  • واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس
  • اتو واکسن یرسینیوزیس
  • ارائه خدمات تخصصی در حوزه بهداشت و بیماری های آبزیان
  • انجام پژوهش در حوزه فرآورده های بیولوژیک

گروه فرآورده های بیولوژیک دامی با پژوهش پیرامون محورهای فرآورده های بیولوژیک، اهداف ذیل را دنبال می کند:

  1. تحقیق در ارتباط با فرآورده های بیولوژیک با منشأ دامی
  2. دستیابی به فن آوری تولید فرآورده های بیولوژیک دامی
  3. بومی سازی و تولید فرآورده های بیولوژیک دامی
  • برگزاری کارگاه های آموزشی، همایش ها و نشست های تخصصی در حوزه آبزی پروری و دامپزشکی

از جمله طرح های شاخص انجام شده توسط این گروه پژوهشی:

  1. تولید آزمایشگاهی واکسن اتوژن کشته برونشیت عفونی پرندگان
  2. مقایسه ی اثر لیزات پلاکتی و پلاسمای غنی از پلاکت گوساله به عنوان جایگزین سرم جنین گاو در کشت سلولی
  3. بررسی وضعیت مصرف و تولید مواد بیولوژیک دامپزشکی در کشور
  4. مطالعه تنوع ژنتیکی ایزوله های Streptococcus iniae ,Lactococcus garviae از قزل آلای رنگین کمان پرورشی آلوده در برخی استان های کشور
  5. مقایسه عملکرد واکسن یرسینیوزیس حاوی سلول کامل با واکسن حاوی وزیکولهای ترشحی (آسلولار) در ماهی قزل آلای رنگین کمان
  6. جداسازی و شناسایی باکتری های عامل بیماری در ماهی باراموندی موجود در سایت راموز
  7. تولید واکسن استرپتوکوکوزیس در ماهی باراموندی
  8. بررسی امکان تولید ماهی سالم با رویکرد پیاده سازی اصول امنیت زیستی در واحدهای آبزی پروری
  9. جداسازی و شناسایی باکتری ویبریو و تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی